Brandee
het brandweermeisje

Recensies en media

We horen graag van jou wat je van Brandee vindt. Hieronder vind je recensies van de eerste lezertjes van Brandee het brandweermeisje 'De legende van de gouden helm'. Dankjewel Kate, Mira, Fiep en Megan, we zijn erg blij met jullie! Wil je zelf ook laten weten wat je van het boek vond? Stuur dan een berichtje via info@brandee.fans en we zetten jouw mening er ook op.

Kate (12 jaar): "Ja, gewoon mooi natuurlijk!" Kate is al jaren fan van Martine, de tekst van het boek kreeg ook haar goedkeuring :-) 

Mira (11 jaar): "Ik vind het een leuk boek! Erg meeslepend! ik kan niet wachten op deel twee."

Fiep (11 jaar): "Ik geef het boek een 9 want er zit veel spanning in, daar houd ik wel van, en er komen leuke personen in voor!" Fiep is geïnspireerd door het boek en schrijft nu zelf een verhaal.

Megan (10 jaar): "Ik vond het een heel leuk boek. Met ook veel fantasie! En ook met veel grappige stukjes. Mijn cijfer: 9,5."  Megan heeft op school een boekbespreking over 'Brandee' gehouden in aanwezigheid van de schrijfster Sharon... Ook mocht ze meelezen tijdens het maken van het tweede boek. Hoe leuk is dat?!

Recensies 18+  :-))

Ellen (brandweervrouw): "Zo, net hoofdstuk 3 uit, nu gaat het echt beginnen! Het voelt mooi, het ziet er mooi uit, mooie sprekende tekeningen, je voelt dat je een mooi boek in de hand hebt. En het verhaal wordt spannend. Ik ben heel benieuwd hoe het verder gaat  [...]  Ik wilde net een hoofdstuk lezen (5), lukte niet, ik kon niet stoppen en zit al in 6, overgang is dus goed! [...] En toen was het verhaaltje uit! Zoef gingen de laatste hoofdstukken. Top! Wat heb je een mooie prestatie geleverd!"

Rick: "Spannend, fantasierijk, mooi vormgegeven. Een leuk en spannend verhaal, geschreven met vaart en vlotte pen. Leuk voor iedere basisschool leerling maar ook geweldig geschikt om voor te lezen aan (klein-)kinderen. De schrijfster, zelf werkzaam als leidinggevende bij de brandweer, weet overduidelijk waarover ze het heeft. Het boek schreeuwt om vervolg. Hopelijk misschien zelfs een serie. De tekeningen zijn werkelijk geweldig."

Inge: "Een spannend, vlot geschreven boek. Je wordt zo nieuwsgierig hoe het afloopt en je kunt niet ophouden met lezen. Leuk!"

Marlene: "Het boek is vanaf het begin tot het eind spannend, ik heb het in een ruk uitgelezen en verheug me op het vervolg "Brandee in de tropen. Ook de prachtige tekeningen dragen bij aan de hoge kwaliteit van dit kinderboek."

Fritz: "Wat een leuk, spannend boek met prachtige illustraties. Heb het in een adem uitgelezen. Verheug me alweer op het volgende avontuur in de tropen."

Annelies (Act on Virtues - Deugdenkaarten): "Eindelijk een boek met een stoer (moedig) meisje in de hoofdrol! Geschreven door brandweervrouw Sharon Wünsch . En ze gaat op tournee!"

Lidwien (Rapunsel Kinderboeken en Meer): "Een heerlijk, stoer en spannend boek, voor jongens en meisjes. Vlot en beeldend geschreven. Echt een aanrader!"

Gerard (brandweerhistoricus): "Chapeau! Ik was er aan begonnen en kon nauwelijks meer stoppen."

Brandee in de media

Hoofddorpse Courant 23.11.17

 

 

Haarlems Dagblad 

https://www.haarlemsdagblad.nl/haarlem-eo/brandweervrouw-kennemerland-genomineerd-voor-landelijke-prijs

https://www.haarlemsdagblad.nl/haarlemmermeer/brandweer-droom-van-sharon-komt-uit

Brandweerkrant Brandweer Nederland

https://issuu.com/brandweernederland/docs/170922_bwkrant_def/5

Frenchonista  

http://www.frenchonista-in-amsterdam.com/legend-golden-helmet/

Dordrecht regionaal nieuws

http://www.dordrecht.net/nieuws/2017-07-07-20556-nieuw-kinderboek-brandee-het-brandweermeisje-met-illustraties-van-dordtse-martine-brand.html

 

-  Copyright Sharon Wünsch & Martine Brand  -