Brandee
het brandweermeisje

Het creatieve team

Brandee is een stoer meisje, dat met haar vriendin Jet tal van avonturen beleeft. Ze wil graag bij de jeugdbrandweer net als haar broer Jan jr. maar is daar nog te jong voor. De boeken over Brandee zijn voor een brede groep lezers leuk. Het leesniveau komt overeen met niveau 5, wijzelf zeggen dat de boeken geschikt zijn voor kinderen van 8 tot 12 maar volwassenen lezen de boeken  ook met veel plezier voor. De boeken zijn zeker niet alleen voor meisjes!

 

Wij worden erg blij van Brandee. We hopen jullie ook want Brandee is er voor jullie!

 

 


Ons team

Brandee, het brandweermeisje

Brandee, het brandweermeisje

Positie Hoofdpersoon

Over Brandee is een superfan van de brandweer en een echte dierenvriendin. Ze is dol op haar hondje Fooks. Ook houdt Brandee van actief bezig zijn. Sporten en op avontuur gaan bijvoorbeeld is helemaal haar ding :-) Samen met haar vriendin Jet en haar broer Jan jr. beleeft ze dan ook tal van avonturen.

Sharon Wünsch, schrijver

Sharon Wünsch, schrijver

Positie Auteur

Over Sharon is opgegroeid als dochter van een expatriate. Het gezin heeft in veel landen gewoond en Sharon maakte al van jongs af aan kennis met diverse culturen waardoor ze op een open onbevangen manier in het leven staat. Na de afronding van het Gymnasium aan het Christelijk Lyceum in Almelo studeerde Sharon Rechten in Amsterdam. Vervolgens rondde ze een studie Commerciele Economie aan de HEAO af en studeerde ze Cultuur, Organisatie & Management aan de Vrije Universiteit. Na een aantal jaren in de commercie te hebben gewerkt miste Sharon het maatschappelijke belang. Ze besloot rond haar dertigste naar de brandweeracademie te gaan. Daar volgde ze een opleiding tot brandweerofficier. Sharon is 15 jaar werkzaam als brandweerofficier en organisatieadviseur geweest. Ze heeft zelf veel spannende incidenten meegemaakt. Zo gaf ze bijvoorbeeld  als pelotonscommandant leiding in het veld bij de Poldercrash in 2009. Naast een passie voor het helpen van mensen heeft Sharon ook een passie voor schrijven. In 2017 nomineert het ministerie van OCW haar met haar debuut 'Brandee het brandweermeisje' voor de Joke Smit Aanmoedigingsprijs.

Martine Brand, illustratrice

Martine Brand, illustratrice

Positie Illustratrice

Over De prachtige illustraties van Brandee worden gemaakt door Martine Brand. Ze heeft geïllustreerd voor verschillende uitgeverijen van kinderboeken onder welke Condé Nast, Kluitman, Harper Collins, Casterman en Penguin Books en voor fashion labels Chanel Junior, Dior Bambini, Georgio Armani Junior en Vogue Bambini. Ze tekende ook voor De Efteling, de gebroeders Grimm en Walt Disney's Kidada Jones. Verder illustreerde ze het boek 'De heks in je hoofd' van Sjoerd Kuyper en 'De Fabriek' van Tjibbe Veldkamp.

 

 

 

  - Copyright Sharon Wünsch & Martine Brand -